loader image
Skip to content

Végéhez érkeztek a Csömöri Református Templom építési munkálatai! Interjú Uhrin Sándorral

Végéhez érkeztek a Csömöri Református Templom építési munkálatai. Az Uhrinwest Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Uhrin Sándor összegezte a projektet, és azt is elárulta, hogy a cég életében és számára is kiemelkedően fontos jelentőséggel bírt ez a munka.

Mit jelentett az Uhrinwest Kft. számára, hogy a cég végezte a Csömöri Református Templom teljeskörű építési munkálatait?

Az Uhrinwest Kft. 10 éves fennállása alatt eljutott arra a szintre, önerőből beléptünk egy olyan építőipari szegmensbe, hogy büszkén kijelenthetjük: komoly építményeket hagyunk magunk után. Ez a folyamat elindult néhány évvel ezelőtt, és mostanra bebizonyitottuk, hogy van keresnivalónk azon vállalatok között, akik hasonló kaliberű munkák elvégzésére képesek. Stabil építőipari vállalattá fejlődtünk, olyan megbízói körnek tudunk dolgozni, akik komoly kivitelezések lebonyolítására alkalmas céget keresnek.

Ennek köszönhetően 10 éves fennállásunk alatt olyan szakmai csapat alakult ki és stabilizálódott nálunk, akikkel képesek vagyunk bármilyen feladatra, és akiknek cserébe biztos megélhetést nyújtunk.

Milyen eredménnyel zárult a projekt?

A templom kivitelezését határidőre teljesítettük, a Dunamelléki Református Egyházkerület minden plusz igényét kielégítve.

Hányan dolgoztak azon, hogy elkészüljön a templom?
A munka során összesen kb. 300 ember mozdult meg, a legaktívabb időszakban egyszerre 60 ember is dolgozott, beleszámítva azokat is, akik különböző szerkezeti egységek előregyártásán fáradoztak.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a projektben?

A cégnek kihívást jelentett, hogy a szerződést követő napokban kellett olyan munkafázisokat előkészíteni, amik az átadás napjaiban kerültek beépítésre az épületben. Ez nagyon összetett feladat, komoly koordinációt és felkészültséget igényelt.

Az épület gépészete a 21. század legmodernebb technológiáit sorakoztatja fel, a fűtése, szellőzése, megvilágítása és hangosítása a világ legmodernebb anyagainak beépítésével készült.

Az ön számára mindezek mellett miért volt kiemelten fontos ez a munka?

Nagyon fontos volt számomra, hogy azon a településen építhetett a cég egy reményeink szerint évszázadokig fennmaradó templomot, ahol születtem. Nagy öröm, hogy azok az emberek vehetik majd birtokba az épületet, akikkel együtt nőttem fel, gyermekkorom óta ismernek és megbíznak bennem. Vallásos családból származom, ez az otthonról hozott szellemiség az építkezést is áthatotta.

 

Kapcsolat